Participem a escala d'enginyeria en el projecte de construcció de la Torre Nobelia, un referent de construcció sostenible i circularitat.

Informació general

Data (any): 2013 – en curs

Client: Carlos Arroyo 

Ubicació: Kigali - Rwanda

Propietat fotografia: ©SOCOTEC Spain

Parleu amb els nostres experts

Resum del projecte

La Torre Nobelia és el primer disseny certificat 6 estrelles GBC a l'Àfrica intertropical.

La Torre Nobelia

Detalls del projecte

Centre d'alt rendiment de negocis de baixa energia a Kigali Business District. El complex compta amb dos edificis alts, connectats per un atri de tres pisos.

Es requereixen diversos factors:

  • Minimitzar el volum de les importacions. A causa de la ubicació de Kigali, l'ús de materials importats per a la construcció augmenta el seu pressupost.
  • Utilitzar matèries primes locals. Hi ha zones volcàniques, on les cendres volcàniques poden ser trobades. Aquest material amb propietat putzolana es pot fer servir com un substitut per al ciment.
  • El concepte és l'ús de la inèrcia de les lloses de formigó per mantenir les condicions òptimes de comoditat i poder prescindir de sistemes de refrigeració. L'ús d'un sistema de forjats de formigó crea inèrcia tèrmica durant bona part del dia, reduint el consum energètic del complex.
  • La flexibilitat en l'ús de l'espai. Es requereixen plantes obertes per assolir la flexibilitat de l'espai. Per aquesta raó, l'estructura vertical es col·loca a la façana i al nucli central.

A més, es van tenir en compte criteris de sostenibilitat per assegurar la certificació Green Star.

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres