SOCOTEC supervisa la primera obra municipal amb maquinària elèctrica de Barcelona

dv. 26/01/2024 - 02:36

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, és un projecte pioner que pretén reduir la contaminació i millorar l'eficiència energètica en les obres urbanístiques.

 

SOCOTEC ha estat la responsable de la supervisió de la primera obra municipal de Barcelona amb maquinària elèctrica.

L'assistència tècnica executada per SOCOTEC consisteix en el seguiment tècnic de l'obra durant tot el seu cicle de vida, vetllant pel compliment dels requisits tècnics i ambientals. Això inclou, per exemple, l'anàlisi de la xarxa elèctrica municipal per garantir que la infraestructura sigui capaç de suportar la càrrega de la maquinària elèctrica.

Amb l'informe que elaborarà SOCOTEC, l'Ajuntament de Barcelona podrà avaluar la implementació d'aquesta iniciativa i avançar en el pla d'utilitzar un 50 % de maquinària de zero emissions en les obres municipals de cara al 2030.

Quina maquinària elèctrica s'utilitza en construcció?

En general, la maquinària elèctrica que s'utilitza en construcció és la mateixa que la maquinària convencional, però amb la diferència que funciona amb energia elèctrica en lloc de combustible fòssil. Això suposa una sèrie d'avantatges, com la reducció de les emissions contaminants, el soroll i els costos d'operació.

Quan acabi la intervenció a les Tres Xemeneies, Barcelona avaluarà els consums energètics i l'emissió de gasos contaminants i els compararà amb els que produeix una màquina dièsel convencional. A més, també analitzarà el so per determinar l'impacte acústic sobre els veïns.

Compromís amb l'ús de maquinària elèctrica

SOCOTEC, com a enginyeria especialitzada en eficiència energètica, aporta el seu expertesa tècnica per a l'aplicació de noves tecnologies i solucions que permetin reduir l'impacte ambiental de les obres municipals.

La participació de SOCOTEC en aquesta obra posa de manifest el compromís de l'enginyeria amb la descarbonització i l'eficiència energètica del sector de la construcció.

Vols saber més sobre la nostra assistència tècnica? Contacte

Contacta amb els nostres experts

Contacta amb nosoltres