pavimentos-sostenibles-apuesta-presente

Paviments sostenibles, una aposta de present

dl. 05/12/2022 - 08:15

Els paviments sostenibles incideixen directament en la qualitat de les nostres ciutats, així com de les vies interurbanes, i ha de ser un dels objectius de les administracions promoure'n l'ús.

El paviment sostenible, és a dir, aquell que ha estat fabricat amb materials reciclats, compleix amb els estàndards més alts de qualitat i durabilitat. A més, és una solució que contribueix a la cura del medi ambient. Per això, especialment en els darrers anys, s'ha convertit en una opció amb una clara projecció de futur.

Avui dia, al mercat es poden trobar una àmplia varietat de solucions fabricades a partir de diferents materials reciclats, com el suro, el cautxú, el linòleum o la pedra natural.

Els nostres materials de construcció

El concepte de Green Pavement, o paviment sostenible, donarà suport a la idea de reduir les emissions de carboni a través de solucions innovadores. Per a això, la reducció i generació d'energia a partir de paviments resulta clau. Gràcies a la reducció de la petjada de carboni, s'aconsegueix un veritable avanç cap a la transició verda.

Implementar noves pràctiques per reutilitzar i reciclar materials esdevé una necessitat i un model de pavimentació circular és clau per afrontar el futur del nostre sector.

Barcelona estrena paviment sostenible, i la UTE BAC SOCOTECIM3 ha estat un dels artífexs d'aquesta prova pilot emmarcada dins del contracte de manteniment de paviments de l'Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb Sorigué, CHM i CTCON

 

El paviment desenvolupat per CTCON i CHM dins del projecte europeu LIFE HEATLAND contribueix en múltiples aspectes en la lluita contra el canvi climàtic per les seves propietats de:

  • Reducció d'illa de calor,
  • Reducció de la contaminació acústica,
  • Millora la lluminositat i seguretat viària,
  • Reducció d'emissions de CO₂,
  • Reducció del consum energètic per la seva major reflectància lumínica.

Així mateix, en la prova realitzada amb el mateix paviment a la ciutat de Múrcia han demostrat un descens de 15 °C de la temperatura de l'asfalt, una reducció de 2 °C de la temperatura ambient, una disminució de 3 decibels de soroll ambiental i un 173% més de reflectància solar.

pavimentos-sostenibles-apuesta-presente

Aquest nou paviment pot ser un dels grans protagonistes a les ciutats del futur, en les quals la societat necessita millorar la qualitat de l'aire per millorar la qualitat de vida.

Vol saber més sobre les nostres activitats de construcció? Contacte

Contacta amb nosaltres