inspeccion-tecnica-edificios-regeneracion-urbana

Inspecció tècnica d'edificis per a la regeneració urbana

dl. 05/12/2022 - 10:03

SOCOTEC participa en el Programa de Regeneració Urbana dels barris del Besòs i Maresme a la ciutat de Barcelona.

El programa de regeneració forma part de l'EDUSI (Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) de l'eix Besòs.

"Projecte pioner per les seves dimensions, la seva importància i per la seva forma de gestió a tot l'Estat".

David Escudé, regidor del Districte de Sant Martí.

Els treballs emmarcats en aquest projecte no són només estudis estructurals sinó també d'eficiència energètica dels edificis; implicant-hi 203 comunitats de propietaris que inclouen 5.188 habitatges amb l'objectiu de:

  • Promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa.
  • Millorar l'accés i accessibilitat als habitatges.

L'equip tècnic de BAC s'ha encarregat de la inspecció de part del parc d'habitatges inclosos en les actuacions del programa de regeneració urbana, sent els responsables de la recollida de dades in situ dels habitatges i elements comuns, realitzant ITEs (inspecció tècnica de l'edifici), i informes d'eficiència energètica. Així mateix, s'han fet treballs de recollida de mostres per a realitzar assajos d'aluminosi.

"Són edificis que es van construir als anys 60 i són sospitosos d'haver estat construïts amb biguetes fabricades amb ciment aluminós".

Lluis Aranda, director d'estudis estructurals de SOCOTEC.

Un cop recollides totes les dades, s'introdueixen en l'aplicatiu que ha preparat l'IMU per tal de poder prendre les decisions pertinents i executar el pla de millores.

Vol saber més sobre les nostres accions? Contacte

Contacta amb nosaltres