direccion-obra-proyecto-urbanizacion-avenida-diagonal-barcelona

Direcció d'obra del projecte d'urbanització de l'avinguda Diagonal de Barcelona

La urbanització del tram de la Diagonal entre passeig de Gràcia i Francesc Macià ha permès adaptar l'espai al vianant donant-li més protagonisme respecte als vehicles rodats.

Informació general

Data (any): 2013 - 2014

Client: BIMSA 

Ubicació: Barcelona - Espanya

Propietat fotografia: Gettyimages

Parleu amb els nostres experts

Oscar Bustos

Director Obres de Barcelona - Infraestructures del Transport

Director Obres de Barcelona - Infraestructures del Transport

Resum del projecte

El projecte pretén, d'acord amb l'estratègia municipal de millora de l'eficiència del transport públic i de la qualitat de l'espai urbà, aconseguir que els vianants, les bicicletes i el transport públic, juntament amb altres mitjans de transport sostenibles, siguin progressivament els protagonistes de la mobilitat en el tram central de l'avinguda Diagonal.

  L'avinguda Diagonal de Barcelona

  Detalls del projecte

  Les fites generals assolides amb les obres de reforma de la Diagonal són:

  • Voreres més amples. Les voreres s'han eixamplat davant les façanes fins a 7-7,50 m, configurant un nou passeig i eix comercial per a la ciutat.
  • Nou eix estratègic per a la circulació de bicicletes. S'han creat carrils bici en els dos sentits segregats de la circulació de vehicles i vianants, sense interferències amb la càrrega i descàrrega. Amb aquesta actuació s'ha guanyat en seguretat i confort del vianant i del ciclista.
  • Nous espais segurs per a aparcaments de motos. S'han creat aparcaments de motos accessibles des de la calçada, en una franja de 2,20 m d'ample, situats entre arbre i arbre de la primera filada d'arbrat, perquè les motos no interfereixin en cap moment amb el vianant.
  • Eix estratègic de circulació dels autobusos. El transport públic col·lectiu obté la màxima velocitat pel tronc central de la Diagonal.
  • Nous àmbits per a l'abastament de mercaderies. S'han habilitat nombroses franges de càrrega i descàrrega en un cordó de 2,20 m d'ample, situats entre arbre i arbre de la primera filada d'arbrat.

  Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

  Contacta amb nosaltres