Informació general

Data (any): 2018 

Client: Manuel Monteserin 

Ubicació: Taiwan 

Propietat fotografia: Gettyimages

Parleu amb els nostres experts

Resum del projecte

Aquesta obra icònica, dedicada a la música Pop a la ciutat taiwanesa de Kaohsiung, inclou, entre altres edificis, dues torres amb una pèrgola en voladís, una gran sala d'espectacles, diversos auditoris així com un museu i altres equipaments públics i comercials.

Ciutat de Kaohsiung

Detalls del projecte

Els estudis realitzats han estat força complexos tenint en compte la complexitat geomètrica del conjunt així com la forta càrrega sísmica present a Kaohsiung.

Les dues torres i la gran sala d'espectacles estan concebudes segons una malla estructural hexagonal. Pel que fa a les torres, els pilars inclinats de la façana segueixen una malla hexagonal irregular que complica tots els assemblatges. Atès que el sistema d'arriostrament no és convencional, i amb l'objectiu d'assegurar un bon comportament de cara a l'acció sísmica, s'ha requerit una anàlisi de tipus push-over.

La gran sala d'espectacles té uns llums de 85 m duts a terme amb encavallades hexagonals. Per assegurar el bon comportament de cara a les càrregues horitzontals, s'ha concebut un sistema d'arriostrament al nivell dels cordons superiors. Gràcies a aquest dispositiu la coberta tendeix a comportar-se parcialment com una gran cúpula a compressió.

La resta d'edificis, de dimensions menors, segueixen també geometries complexes. Entre aquestes cal destacar els auditoris amb grans llums en formigó armat així com els edificis d'usos múltiples amb forma de dofí i les grans estructures en voladís.

Vols saber més sobre els nostres serveis?
Contacte

Contacta amb nosaltres