Informació general

Nom del projecte: rehabilitació de La Carboneria (Casa Tarragó)

Data (any): 2022

Client: Ángel Borrego Cubero

Ubicació: Barcelona - Espanya

Propietat fotografia: Simona Rota

 

Resum del projecte

Els serveis d'enginyeria estructural han estat fonamentals per retornar l'esplendor a "La Carboneria" i dur a terme una rehabilitació exitosa que ha conservat elements històrics, millorant la distribució espacial i complint amb criteris sostenibles per a la seva integració amb l'entorn urbà.

 

Detalls del projecte

L'edifici més antic de l'eixample barceloní, conegut com La Carboneria o Casa Tarragó, ha recuperat la seva esplendor després d'un llarg procés de rehabilitació gràcies a SOCOTEC i a l'arquitecte Ángel Borrego Cubero. Un dels reptes que s'havia d'assumir era el de fer una estructura interior preservant els elements estructurals originals, incloent-hi les quatre façanes, que estaven molt deteriorades per la manca de manteniment.

Principals actuacions

Minuciós procés de rehabilitació per preservar i restaurar l'estructura original de l'edifici, que havia patit deteriorament a causa de la manca de manteniment.

Restauració de les quatre façanes de l'edifici mantenint petits elements de grafitis històrics trobats a l'interior dels habitatges o al pati, aportant valor patrimonial al projecte.

Que es trobava amagada a l'interior de l'illa urbana a causa del Pla Cerdà. Això ha implicat una tasca tècnica i estructural per assegurar la seva estabilitat i conservació.

El nucli d'escales i l'ascensor s'han desplaçat a la cantonada més allunyada del pati interior per recuperar l'essència de la galeria original. S'han instal·lat passarel·les flotants sorprenents que permeten accedir als habitatges des del pati.

La coberta plana i transitable ha estat completament reformada i convertida en un espai comunitari equipat amb una petita piscina.

La passarel·la superior que dona accés a la coberta renovada compleix una funció estructural crucial al mantenir l'estabilitat de la paret mitgera, que hagués estat difícil d'aconseguir d'una altra manera.

Rehabilitación de la Carbonería (Casa Tarragó)

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres