Participem en el projecte i direcció d'obra d'edificis corporatius com la seu del BBVA al districte financer de Madrid.

Informació general

Data (any): 2010

Client: Herzog & de Meuron

Ubicació: Madrid - Espanya

Propietat fotografia: Gettyimages

Parleu amb els nostres experts

Resum del projecte

La nova seu de les oficines centrals del banc, inclou uns 6.000 llocs de treball, en un edifici intimista que s'abstreu de les condicions exteriors i crea un paisatge interior de jardins i construccions baixes.

Nova seu BBVA

Detalls del projecte

El projecte de la nova seu del BBVA està enclavat en una parcel·la rectangular amb un suau pendent. El volum horitzontal de l'edifici és de geometria prismàtica allargada de poca alçada, amb tres plantes sobre rasant d'oficines i 3 sota rasant d'aparcament. La planta baixa de l'edifici s'obre a un pati de forma ovalada, del qual emergeix una torre.

L'estructura de l'edifici horitzontal està formada per pilars de formigó armat i lloses massisses posttesades, col·locades en alçades adaptades a les necessitats de càrrega i a les llums entre els diferents pilars. Les lloses disposen de rampes intermèdies que salven les diferències d'alçada entre les vores exteriors del solar.

La torre és de planta rectangular i té 19 pisos d'alçada (93,65 m) sobre rasant i tres plantes soterrani. La seva estructura vertical està formada per quadrants de formes el·líptiques tangents que, juntes, formen un anell que sembla tallat a la seva base arran de terra. La part superior té forma de cúpula.

La configuració de l'estructura principal de la torre està formada per un nucli rígid de formigó armat, que inclou els accessos verticals de l'edifici, i els murs corbs de les façanes est i oest dibuixen la seva forma el·líptica. Els forjats estan suportats per dues línies de pilars situades a les façanes llargues. Tots ells estan resolts amb formigó armat o pretensat.

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres