L'equip professional de SOCOTEC ha dut a terme el disseny estructural i la direcció d'obra del projecte de construcció de l'Hotel Arts de Barcelona.

Informació general

Data (any): 1988 - 1993

Client: Skidmore, Owings & Merrill (SOM) - Bruce John Graham

Ubicació: Barcelona- Espanya

Propietat fotografia: Gettyimages i ©SOCOTEC Spain

Parleu amb els nostres experts

Resum del projecte

L'edifici s'eleva al final del carrer Marina, a la seva confluència amb l'avinguda Litoral de Barcelona, a l'entrada del Port Olímpic de la ciutat. És una obra conjunta dels equips d'arquitectura americans Skidmore, Owings & Merrill (SOM) i Frank O. Ghery i constitueix un exemple de l'arquitectura tecnològica desenvolupada de forma extensa per aquesta firma.

Hotel Arts

Detalls del projecte

El conjunt arquitectònic està format per una sèrie d'edificis d'oficines, places d'aparcament, zona comercial, club esportiu i un centre d'oci, situats a la planta baixa, a més de cinc plantes superiors i dues plantes soterrànies, d'uns 50.000 m² en total. La torre, de 165 m d'alçada, consta de dues plantes soterrànies, planta baixa i 45 pisos.

L'estructura es basa en la idea d'expressar l'estabilitat global a través de la façana, amb els seus motius triangulars i seccions articulades que s'alineen amb el sostre de cada planta. Els marcs principals de l'estructura es col·loquen a intervals a cada quart pis. Aquesta disposició es complementa amb una sèrie de marcs de nucli rígid més lleugers al voltant de la secció central de cada planta, garantint una estabilitat localitzada entre cada nivell de l'arriostrament.

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres