L'equip professional de SOCOTEC ha dut a terme el disseny estructural i la direcció d'obra del projecte de construcció de l'edifici Fòrum de Barcelona.

Informació general

Data (any): 2002 - 2004

Client: Herzog & de Meuron

Ubicació: Barcelona- Espanya

Parleu amb els nostres experts

Lara Pellegrini

Directora General de Ciutats, Edificis i Energia

Directora General de Ciutats, Edificis i Energia

Resum del projecte

L'edifici central del Forum 2004 és la peça principal d'una àmplia operació urbanística per potenciar una extensa zona entre els municipis de Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Una construcció subterrània ocupa un 80% de la superfície de l'edifici triangular en planta, on hi ha l'escenari i la platea de l'auditori, així com totes les dependències tècniques de suport.

Detalls del projecte

L'estructura de la planta soterrània està resolta gairebé totalment amb formigó armat o posttesat, si bé en algunes zones s'ha recorregut a l'estructura metàl·lica. Cal destacar la superfície ocupada pel 'foyer' principal, un ampli espai de 23x65 m² sense cap pilar, format per lloses posttesades lleugeres bidireccionals farcides d'EPS. S'ha tallat un tram de les lloses per donar cabuda al fort pendent del nivell superior.

L'aspecte estructural més singular de l'edifici es deu principalment a la seva resistència i a com suporta la part superior. Està format per dues peces diferenciades que juntes formen una seqüència. La primera d'aquestes dues peces presenta una llosa de 4,5 m formada per dos trams d'encavallades diagonals rectangulars d'estil Pratt que perfilen una xapa nervada modulada de 6x6 m². La segona, que constitueix la planta superior, presenta una llosa pràcticament uniforme d'1,15 m².

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres