L'equip professional de SOCOTEC ha dut a terme el disseny estructural i la direcció d'obra del projecte de construcció de l'Hotel Hesperia Tower a l'Hospitalet de Llobregat.

Informació general

Data (any): 2001 - 2006

Client: Richard Rogers i Alonso Balaguer

Ubicació: Barcelona - Espanya

Parleu amb els nostres experts

Resum del projecte

La torre Hesperia  dissenyada per Richard Rogers i Alonso Balaguer té 105 m d'alçada i compta amb un sòcol d'estructura triangulada que sosté una torre de formigó armat, un restaurant de geometria cupular construït a terra i hissat fins a coronar la torre i una estructura 'tensegrity' en un pla a 45° com a part de la coberta de l'atri central de l'hotel.

Hotel Hesperia Tower

Detalls del Projecte

L'edifici consta de dues parts clarament diferenciades. La primera correspon al centre de convencions resolt en un total de quatre nivells, dos d'ells subterranis.

La segona és la torre, el desenvolupament de la qual en alçada també mereix una lectura dual. D'una banda, els elements constitutius del sòcol i de l'altra el cos de les habitacions. En relació amb el sòcol, és una estructura triangulada de barres de formigó armat d'alta resistència i acer laminat de sis plantes d'alçada més dos soterranis que acullen les zones comunes de l'hotel, restaurants, sales de reunions i serveis. Aquest sòcol suporta una estructura més convencional basada en murs de formigó armat que soluciona un total de vint-i-una plantes en alçada. En la coronació d'aquesta segona part es troba un restaurant panoràmic amb una geometria cupular resolta amb una audaç solució estructural. Va ser construïda a terra i hissada en un acte únic. També destaca la inusual estructura de "tensegrity", que s'alça en un angle de 45 graus sobre l'atri central de l'hotel.

 

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres