Informació general

Data (any): 2013 - 2014

Client: Estudi Barozzi Veiga

Ubicació: Szczecin - Polònia

Parleu amb els nostres experts

Resum del projecte

Premi: Mies van der Rohe 2015

El projecte per a la nova seu de la la Filharmònica de Sczecin, a Polònia, presenta una volumetria i ritme coherents amb l'aspecte de centre històric de la ciutat, però utilitzant una imatge absolutament contemporània mitjançant una façana transparent que converteix l'edifici en una gran caixa de llum.

Detalls del projecte

El complex consta de dues plantes soterrànies, on se situen l'aparcament i les sales d'instal·lacions, mentre que les plantes superiors acullen les sales d'assaig, camerinos, magatzems i dues sales de concerts, una per a orquestra i l'altra per a música de cambra. A la planta baixa hi ha un gran vestíbul i serveis, com ara cafeteria, guarda-roba, etc.

L'estructura del sostre és complexa a causa de la seva forma intricada i les grans obertures a cobrir, tant a la zona del vestíbul com a la gran sala de concerts. Està format per un entramat d'encavallades triangulars de gran profunditat que s'entrecreuen entre si, formant un volum que suporta tota la coberta. Aquestes bigues es recolzen en els nuclis verticals de comunicació i en murs i pilars blindats, que serveixen per donar forma a les diverses estances de les plantes inferiors.

Premi: Mies van der Rohe 2015

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres