Valdevebas

L'intercanviador de Valdebebas prop de finalitzar la seva primera fase de construcció

dt. 28/03/2023 - 09:19

Dels quatre intercanviadors per facilitar una millora del servei públic de Madrid, l'intercanviador de Valdebebas és el que es troba més a prop de ser completat, gràcies a la participació d'enginyeries com SOCOTEC Spain.

L'intercanviador és una infraestructura estratègica que permetrà connectar diferents mitjans de transport, com autobusos urbans i interurbans, tren de rodalies i bicicletes, i la futura prolongació de la Línia 11 del Metro de Madrid. El projecte, finançat per fons europeus per millorar la mobilitat de la ciutat, no només permetrà millorar la qualitat de vida dels madrilenys, sinó que contribuirà a garantir la sostenibilitat ambiental a la zona urbana.

 

Reducció de la petjada de carboni a Madrid

SOCOTEC Spain, juntament amb Geoconsult i Grup Amper, exerceixen l'assistència tècnica de l'obra, la qual es troba en fase d'execució dels fonaments. Els treballs se centraran en la supervisió per al compliment dels terminis de construcció, i amb especial focus en el control exhaustiu de la gestió mediambiental durant tot el procés de l'obra, assegurant el compliment de les normatives i requisits necessaris per minimitzar l'impacte ambiental a la zona.

Jordi Rosich, director d'obra civil de SOCOTEC Spain explica: "reafirmem el nostre compromís amb la sostenibilitat i el desenvolupament sostenible, treballant en la realització de projectes respectuosos amb el medi ambient i d'alta qualitat en un projecte tan important i estratègic per a la ciutat de Madrid".

El barri de Valdebebas s'està convertint en un rellevant punt neuràlgic de serveis a la ciutat. A la zona es troba l'Hospital d'Emergències Isabel Zendal, la ciutat del Reial Madrid i pròximament la futura Ciutat de la Justícia. La construcció de l'intercanviador de Valdebebas permetrà una millor connexió i accessibilitat a tots aquests serveis. Enginyeries com SOCOTEC es comprometen, en paraules del cap d'obra civil de l'estructura, "a continuar treballant per contribuir al creixement i millora de les ciutats i la qualitat de vida dels seus ciutadans".

L'intercanviador de Valdebebas no és l'únic projecte en el qual participa SOCOTEC Spain a la comunitat madrilenya. Aquesta enginyeria lidera projectes com Intercanviador multimodal de Parla, la reforma integral de l'estació de Gran Via, així com l'edifici Castellana 69, un símbol de sostenibilitat per a la ciutat o la Torre d'oficines d'Ardian a Méndez Álvaro, entre d'altres.