TWC

El grup SOCOTEC destaca al World Tunnel Congress 2023

dt. 30/05/2023 - 01:11

Atenes va ser l'escenari de la 49a edició del World Tunnel Congress (WTC), la conferència de referència en el sector de túnels a escala mundial, que va reunir més de 2.000 professionals.

 

Socotec Group, líder en serveis d'inspecció, reforça la seva posició com a referent del sector d'infraestructures subterrànies en l'àmbit internacional.

SOCOTEC va presentar projectes internacionals de referència en els quals està treballant, abastant des del disseny i la revisió de projectes fins a l'avaluació de riscos a la construcció i la seguretat de les instal·lacions, així com el monitoratge durant tot el cicle de vida dels actius.

En el cas de SOCOTEC Spain, es va destacar la seva tasca en la direcció d'obra de l'L9 del Metro de Barcelona, la línia més llarga d'Europa, que avança a bon ritme per al seu compliment. El seu equip d'obra civil ha desenvolupat un model BIM que està permetent un control exhaustiu dels treballs a obra i la comunicació entre tots els agents.

La comitiva de SOCOTEC Spain va ser representada i encapçalada per Abel Domato, director general de director general de Control de Qualitat i Geotècnia, i Josep Raventós, director de Geotècnia i Auscultació.

 

Reptes per al control de les infraestructures subterrànies

Un dels temes centrals del congrés va ser el desafiament que representen els túnels del futur.

A la conferència sobre túnels en zones urbanes i entorns complexos, Josep Raventós va compartir la seva visió sobre la importància del pla d'auscultació i la implementació d'instrumentació per al seguiment en temps real.

Els experts coincideixen que la presa de decisions basada en dades actualitzades és fonamental, especialment en entorns geotècnics complexos.

Altres professionals i coneixedors en la matèria del grup SOCOTEC provinents de França, Itàlia i el Regne Unit també es van donar cita al congrés per mostrar l'excel·lència i el coneixement de l'empresa en el sector.

SOCOTEC va presentar diverses novetats en els seus serveis, entre les quals va destacar l'experiència en realitat virtual amb les ulleres Oculus. Aquesta innovadora proposta, dins de la marca TRUST&TECH de SOCOTEC, va permetre als assistents experimentar a través de la realitat virtual els procediments per al control d'infraestructures subterrànies.

Vols saber més sobre les nostres notícies? Contacte

Contacta