auto-BIM

SOCOTEC participa en la Prova Pilot del Projecte Auto-BIM: Un Avanç Tecnològic per a l'Eficiència en la Construcció

ds. 26/03/2016 - 11:24

SOCOTEC aporta la seva àmplia experiència en la gestió de dades BIM al participar en la prova pilot del projecte Auto-BIM. Aquesta iniciativa innovadora busca revolucionar la forma en què es capturen, processen i integren dades en entorns interiors per a la construcció.

 

El projecte Auto-BIM, enmarcat en el programa Retos-Colaboración 2016, està sent desenvolupat per un consorci format per VIAS y Construcciones, SOCOTEC (BAC Engineering Consultancy Group), el Grup de Geotecnologia Aplicada de la Universitat de Vigo, Aplitop, ApliCAD, el Grup de Recerca TIDOP de la Universitat de Salamanca i AIMEN Centro Tecnológico.

L'objectiu principal del projecte Auto-BIM és desenvolupar una nova metodologia per a l'adquisició, processament i gestió automatitzada de dades espacials tridimensionals en interiors, utilitzant un robot mòbil autònom. Aquesta tecnologia permetrà prescindir dels sistemes GNSS (Global Navigation Satellite System), que solen tenir limitacions en entorns interiors.

 

SOCOTEC: Experiència Clau en la Integració BIM

SOCOTEC, amb la seva àmplia experiència en la gestió de dades BIM, s'encarrega de la integració de la tecnologia BIM en el procés de control de qualitat, definint i validant els paràmetres necessaris, establint criteris d'acceptació i/o rebuig de les geometries obtingudes pel robot.

 

Un Esforç Col·laboratiu per a la Innovació

L'èxit del projecte Auto-BIM depèn en gran mesura de la sinèrgies entre les habilitats i coneixements de cadascun dels socis. El Grup de Geotecnologia Aplicada de la Universitat de Vigo, amb la seva experiència en el disseny de programari d'assistència a la presa de dades i l'eina Aplitop, s'encarrega del tractament de núvols de punts, incloent-hi el seu filtrat, alineació i referenciació. Per la seva banda, ApliCAD i el Grup de Recerca TIDOP de la Universitat de Salamanca processen i adapten els núvols de punts, transformant-se en models BIM. Finalment, AIMEN Centro Tecnológico completa l'equip amb el desenvolupament del sistema robotitzat autònom, peça fonamental per al projecte.

La col·laboració efectiva i la comunicació oberta entre els participants són essencials per garantir un desenvolupament eficient i exitós.

 

Fita de la Innovació per al Sector de l'Edificació

La prova pilot del projecte Auto-BIM en un bloc de vivendes plurifamiliar a Badalona marca una fita important en la recerca de solucions innovadores per a la gestió de dades en la indústria de la construcció. Els resultats obtinguts fins ara són prometedors i obren el camí per a una adopció més àmplia d'aquesta tecnologia en el futur.

Miteco Auto-BIM

PROYECTO

Finançament Europeu - Fons FEDER

El projecte ha estat finançat mitjançant la convocatòria Retos-Colaboración 2016 per el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i cofinançat per la Unió Europea i a través de Fons FEDER amb l'objectiu temàtic de Promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una recerca de qualitat.    

El projecte ha estat finançat mitjançant la convocatòria Retos-Colaboración 2016 per el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i cofinançat per la Unió Europea i a través de Fons FEDER amb l'objectiu temàtic de Promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una recerca de qualitat.    

SOCOTEC és un equip multidisciplinari compromès amb solucions innovadores i sostenibles per a tot el cicle de vida de les infraestructures. És una enginyeria que destaca per la seva qualitat tècnica i lideratge en projectes alineats amb la sostenibilitat i economia circular i l'adopció de solucions d'enginyeria amb valor afegit. Amb més de 40 anys d'experiència, el seu objectiu és deixar una empremta positiva en el món. Construint confiança per a un món més segur i sostenible.

Més informació en socotec.es

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contact us