Centre Oncològic Velindre a Gal·les: un model d'enginyeria humanitzada

dl., 18/09/2023 - 12:40

SOCOTEC col·labora amb Sacyr al nou Centre Oncològic Velindre a Gal·les, un centre de tractament del càncer de referència que compleix els més alts estàndards de sostenibilitat i innovació.

SOCOTEC aporta la seva experiència en sostenibilitat i circularitat al disseny d'una infraestructura sanitària més humanitzada, és a dir, que tingui en compte les necessitats de confort, privadesa i suport emocional dels pacients, les famílies i el personal.

L'edifici té una superfície de 200.000 metres quadrats i una capacitat per a 500 pacients. Oferirà una àmplia gamma de serveis, incloent quimioteràpia, radioteràpia, cirurgia i cures pal·liatius. L'edifici està dissenyat per a maximitzar l'ús de materials naturals locals amb petjades de carboni baixes que promouen la salut i el benestar.

El nou Centre Oncològic Velindre representa un gran pas endavant en el disseny integral de l'atenció sanitària al Regne Unit. L'edifici està dissenyat per crear un entorn que contribueixi a la recuperació dels pacients, amb espais lluminosos i amplis, i materials naturals.

Reconeixement internacional al disseny del Centre Oncològic Velindre

L'edifici ha estat reconegut pel seu disseny i el seu compromís amb la salut i el benestar dels pacients. El 2023, l'edifici va guanyar el premi al Millor Disseny d'Atenció Sanitària Futura als Premis Europeus de Disseny de Salut (EHD).

Aquest reconeixement demostra que l'arquitectura i l'enginyeria en el sector sanitari poden tenir un impacte positiu en la recuperació dels pacients. SOCOTEC promou aquesta visió en els seus serveis de consultoria en sostenibilitat i circularitat.

Velindre Càncer Center

Les característiques específiques de l'edifici inclouen

  • Ús de materials sostenibles i renovables, com la fusta, el guix de cal i l'argila.
  • Un sistema energètic eficient que utilitza energia solar i geotèrmica.
  • Un disseny que minimitza l'impacte ambiental, com la integració de l'edifici en el paisatge local.
  • Un disseny que promou la salut i el benestar dels pacients, les famílies i el personal, com ara espais lluminosos i amplis, i materials naturals.
  • Espais que promouen la interacció social i la privadesa.
  • Ús de materials sostenibles i renovables, com la fusta, el guix de cal i l'argila.
  • Un sistema energètic eficient que utilitza energia solar i geotèrmica.
  • Un disseny que minimitza l'impacte ambiental, com la integració de l'edifici en el paisatge local.
  • Un disseny que promou la salut i el benestar dels pacients, les famílies i el personal, com ara espais lluminosos i amplis, i materials naturals.
  • Espais que promouen la interacció social i la privadesa.

Fotografies de: e-architect