Tova Impresión 3D

SOCOTEC és soci del projecte TOVA, un dels tres guanyadors del "Project of the Year 2023" d'ArchDaily

dj. 06/04/2023 - 08:50

Amb més de 50.000 vots en les últimes setmanes, aquest projecte en el qual SOCOTEC col·labora, al costat dels alumnes de l’IAAC, ha sigut seleccionat entre gairebé 1.000 obres d'arquitectura construïdes a Llatinoamèrica i Espanya.

Guillem Baraut, CEO de SOCOTEC Spain, juntament amb Lara Pellegrini, directora de Ciutats i Edificació de SOCOTEC i Alicia Huguet, team leader de projectes de Ciutats i Edificació a SOCOTEC, formen part de l'equip docent del Postgrau d’Arquitectura d'Impressió 3D de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC). Aquest programa formatiu està dirigit a arquitectes, enginyers, dissenyadors, enginyers de materials i enginyers mecànics i té com a objectiu especialitzar aquests perfils per abordar una nova realitat en la construcció, l'arquitectura i els camps que s'hi relacionen, en el qual les noves tecnologies afectaran en gran manera la forma en què pensem i construïm.

Un dels projectes elaborat pels alumnes del postgrau és TOVA, el primer prototip a Espanya imprès en 3D a escala real amb terra. Aquest projecte és el resultat de la recerca duta a terme per un grup d'estudiants i professionals del Postgrau en Arquitectura d'Impressió 3D, els quals busquen noves formes d'enfrontar els desafiaments socials i mediambientals del futur. La construcció, duta a terme a Valldaura Labs, representa la connexió entre l'arquitectura originària de terra del passat i el futur de la tecnologia d'impressió 3D a gran escala. Pots trobar informació completa sobre el projecte i els seus crèdits.

TOVA, el projecte en el qual SOCOTEC col·labora, ha obtingut el segon lloc en la quinzena edició del Premi Projecte de l'Any d'ArchDaily, l'únic guardó en el món de l'arquitectura en espanyol, en el qual els guanyadors són elegits per votació popular. Els lectors d'ArchDaily van seleccionar les obres que més els van inspirar durant el 2022, representant la identitat dels contextos locals i marcant la forma de fer arquitectura arreu del món.

A SOCOTEC Spain, liderem la circularitat en el disseny integrat, i per això donem suport a institucions formatives que lideren la innovació i sostenibilitat en els seus projectes, i que com nosaltres reforcen la circularitat aplicada a projectes d'enginyeria i arquitectura.