cadran-solaire-de-creussans

Una estructura d'alçada, el mirador – rellotge solar de Creussans

dv. 02/12/2022 - 12:14

SOCOTEC ha participat en la concepció i construcció del mirador amb rellotge solar de Creussans, a Ordino, que es convertirà en un element dinamitzador del turisme a la zona.

Aquest dilluns 5 de juliol ha estat inaugurat el mirador – rellotge solar ubicat al Pic de Peyreguils, a 2.700 metres d'altura, a Ordino Arcalís, Principat d'Andorra. El projecte, que ha estat impulsat per SECNOA i realitzat per l'estudi d'arquitectura Toni Riberaygua, ha comptat amb SOCOTEC com a enginyeria estructural, tant a la fase de projecte com a la direcció d'obra.

La proposta arquitectònica aprofita el pretext de construir un rellotge solar per organitzar un mirador panoràmic circular obert a 360° i suspès del sistema que configura el Gnomon. Des del punt de vista estructural, la proposta es fonamenta en el principi de la roda de bicicleta, la qual cosa permet emfatitzar la lleugeresa del conjunt i suggerir a l'espectador una situació de flotabilitat sobre un entorn natural incomparable.

Al marge de les complexitats inherents a la materialització d'una estructura basada en aquest principi, en aquest cas un dels components de complexitat l'ha constituït el fet que el material ha estat subministrat mitjançant helicòpter, amb la qual cosa el disseny general ha vingut complementat amb el del procés constructiu.

Vol saber més sobre les nostres accions? Contacte

Contacta amb nosaltres