El projecte de SOCOTEC, Infinito Delicias, reconegut als Premis Holcim 2023

dt. 28/11/2023 - 04:05

La Fundació Holcim per a la Construcció Sostenible ha anunciat els guanyadors dels Premis Holcim 2023.

Entre els guanyadors es troba Infinito Delicias, un projecte d'enginyeria sostenible de SOCOTEC.

Els projectes guanyadors, seleccionats per un jurat d'experts independents de tot el món, destaquen enfocaments contextuals i pràctics per a la construcció sostenible, mostrant una gran varietat d'escala, pressupost, geografia i formes.

A Europa, el projecte guanyador del Premi d'Or per a El 17. Composition of Knowledge House (Infinito Delicias), un projecte de rehabilitació d'un edifici industrial a Madrid, Espanya. El projecte, realitzat pels estudis Husos, Elii i Ultrazul, amb l'enginyeria de SOCOTEC, utilitza un procés integral de codisseny de 360° per al projecte d'estructures i instal·lacions i la consultoria de sostenibilitat BREEAM.

 

Els aspectes sostenibles del projecte són:

Minimitza l'impacte ambiental de la construcció

El procés de codisseny va comptar amb la participació de la comunitat local, des dels veïns fins a les organitzacions socials. Això va permetre crear un projecte que satisfà les necessitats i anhels de la comunitat.

Els jardins i horts del projecte fomenten la diversitat biològica urbana, contribuint als cicles de producció i consum d'aliments, i utilitzant l'aigua de pluja.

L'edifici disposa d'una sèrie de mesures per aconseguir una major eficiència energètica, com ara la instal·lació de plaques solars i la renovació dels sistemes d'il·luminació i climatització.

L'edifici original, construït el 1928, era una fàbrica de paper. El projecte de rehabilitació va mantenir l'estructura original de l'edifici, però el va convertir en un espai multifuncional que acull una biblioteca, un centre de recerca, un espai per a esdeveniments i un jardí comunitari.

 

 

Documentació gràfica: Holcim Foundation