Participem en el desenvolupament de l'enginyeria conceptual, enginyeria de suport per a la tramitació de permisos ambientals i sectorials, licitació i contractació de les obres, enginyeria de detall, direcció d'obra i supervisió de les obres, coordinació i posada en marxa de la central hidroelèctrica. Actualment en fase de tramitació ambiental.

Informació general

Data (any): 2012 - 2019

Client: Minicentral hidroelèctrica Saltos de Los Andes, S.A.

Ubicació: Los Ángeles, Xile

Resum del projecte

SOCOTEC està desenvolupant el project management d'aquesta central hidroelèctrica que se situa a la regió de l'Araucania (Xile), aprofitant les aigües del riu Toltén, aigües de la confluència del riu Allipén. Aquesta central està dimensionada per a un cabal de 120 m³/s i compta amb un salt de 21 m, sent la seva potència instal·lada de 19,5 MW. El cabal mitjà del riu Toltén en el punt de captació és de gairebé 500 m³/s, tenint una conca de captació de més de 6.000 km² amb una pluviometria que supera fàcilment els 3.000 mm a l'any. Aquestes característiques confereixen al riu un règim de cabals mínims força elevat, proporcionant un factor de planta superior al 90%.

 

Detalls del projecte

L'esquema hidràulic del salt compta amb una barrera o assut de baixa alçada coronada amb comportes de clapeta o oscil·lant. En aquesta obra s'integra la resclosa per a petites embarcacions, l'admissió del canal naturalitzat per a peixos i els òrgans de subministrament del cabal ecològic. La captació consta de dues comportes Taintor que permetran regular el flux d’entrada, donant accés al canal d'adducció, de secció trapezoïdal, amb una longitud de 5 km i amb un pendent del 0,2%.

La cambra de càrrega i la central elèctrica s'integren en una mateixa estructura, amb un canal de descàrrega lateral que fa de pont amb l'edifici i connecta amb el canal de restitució. L'edifici de la central conté tres grups de generació idèntics, formats per turbines Kaplan amb eix vertical de 40 m³/s cadascuna, i alternadors verticals de 7,5 MVA. 

L'aigua turbinada és retornada al riu Toltén a través d'un canal amb la mateixa geometria que el canal d'admissió i una longitud de 3,7 km.  

Aquesta central evitarà l'emissió de 80.000 tones a l'any de CO₂, generant energia neta i sostenible per a 60.000 llars.

Vols saber més sobre els nostres projectes? Contacte

Contacta amb nosaltres